Autovakantie in Frankrijk

Ga jij graag met de auto op vakantie naar Frankrijk? Hou je niet zo van het vliegtuig en vind je het met de auto net zo handig om op vakantie te gaan? Maar vind je het wel elke keer weer een hele uitdaging door de volle snelwegen, de verkeersregels of andere onverwachte zaken? Hier lees je de beste tips voor autovakanties in Frankrijk.

 

Autoroutes in Frankrijk

In Frankrijk gaat het auto rijden snel en comfortabel over de autoroutes. In Frankrijk is een goed netwerk van snelwegen. Deze zijn vooral als tolweg beschikbaar. Je hebt zelf de keuze of je kiest voor een rustige binnenweg door het Franse landschap of dat je je snel wil verplaatsen over de snelweg.

Een overnachting boeken
Als je voor een autovakantie in Frankrijk kiest is het verstandig om vooraf een overnachting in een hotel te boeken. Vooral als je richting Zuid-Frankrijk gaat. Hierdoor reis je een stuk relaxter en kom je op het vakantieadres een stuk meer uitgerust aan.

 

Tolwegen in Frankrijk

Op de autoroute mag je maximaal 130 kilometer per uur rijden en met regen mag je er maximaal 110 kilometer per uur rijden. De Route du Soleil is de bekendste autoroute. De tol is niet ingewikkeld. Er staat een groot bord langs de weg met het woord Péage en dat betekent dat je een tolzone nadert. Dit bord is meestal zo’n 2 kilometer voor de tolpoorten te zien. Zodra je bij de tolpoorten bent moet je de auto bij een poort zetten waar een groene pijl boven staat. Rij dicht naar de automaat, pak de ticket en de slagboom gaat vanzelf open nadat je de ticket hebt gepakt en betaald.

 

De snelheden op de weg

Een belangrijk iets waar je rekening mee moet houden met een autovakantie in Frankrijk is de snelheid die je mag rijden op de weg. De maximale snelheid op tweebaanswegen buiten de bebouwde kom is sinds 1 juli 2018 verlaagd van 90 naar 80 kilometer per uur als er geen afscheiding tussen de twee rijbanen is. Je moet erg goed op de borden letten en niet volledig op je navigatie vertrouwen.

 

Meer weten?

Wil jij meer weten over autovakanties in Frankrijk? Neem dan contact met ons op!