Het belang van het dragen van een helm

Rijden zonder helm draagt ​​bij aan risico’s voor je veiligheid. Motoren bevatten geen airbag die je kan beschermen bij ongevallen. Je moet dus een extra stap zetten om ervoor te zorgen dat je tijdens je hele rit veilig bent en dat begint met het dragen van een motorhelm. Het meest vatbaar voor verwondingen en schade tijdens motorongevallen is het hoofd, dus het is belangrijk dat je die beschermt. Motorhelmen kopen is essentieel als bestuurder of bijrijder van de motor. Als je deze niet draagt loopt je eigen ​​veiligheid gevaar. Je bent zelfs niet veilig als je hoogwaardige motorkleding draagt maar geen helm hebt.

Goed materiaal kiezen voor je helm

Bij het kiezen van een motorhelm komt stijl op de laatste plaats van de factoren waarmee je rekening moet houden. Het is belangrijk om rekening te houden met het soort materiaal waarvan een motorhelm is gemaakt om te weten welke mate van bescherming deze kan bieden. Motorhelmen zijn gemaakt van goede materialen, want dat is een eis van fabrikanten. Helmen die gemaakt zijn van thermoplast zijn goedkoop maar dit is niet het sterkste materiaal voor een helm. Thermoplastische helmen zijn zwaar omdat er veel lagen van dit materiaal worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de helm duurzaam is. Helmen gemaakt van glasvezel zijn licht en sterk, maar ze zijn duur. Deze kunnen je wel een goede bescherming bieden tijdens crashes in vergelijking met helmen die zijn gemaakt van thermoplast. Het sterkste materiaal dat voor helmen wordt gebruikt, is koolstof. Carbon maakt harde schalen die ideaal zijn voor gebruik in helmen. Zelfs als je crasht, gaan carbon helmen niet kapot.

De anatomie van een helm

Een motorhelm heeft een binnen voering en een comfort laag. De binnen voering is gemaakt om schokken op te vangen en de comfort laag is gemaakt om je comfortabel te voelen bij het dragen van een helm. De comfort laag kan worden verwijderd, gewassen en weer worden vastgemaakt. Een helm heeft ook een vizier dat voorzien moet zijn van een antikrascoating. De meeste vizieren zijn getint omdat ze niet alleen ontworpen zijn om je gezicht te beschermen tijdens een crash, maar ook om je ogen te beschermen tegen de zon. Getinte vizieren mogen alleen worden getint in die mate dat het je zicht ’s nachts niet schaadt.