Zomervakantie in Frankrijk

Veel Nederlanders gaan in de zomer op vakantie in Frankrijk. Het is een van de populairste vakantielanden van Nederlanders. Zowel voor een zomervakantie als een wintersportvakantie. Benieuwd naar een aantal tips voor als je op zomervakantie wil in Frankrijk? Dat lees je hier!

 

Populaire vakantieregio’s

Er zijn verschillende regio’s in Frankrijk die erg mooi en populair zijn. In Zuid-Frankrijk kun je heerlijk ontspannen aan de kust van de Middellandse Zee in het zuiden of aan de kust van de Atlantische Oceaan in het zuidoosten. Als je liever naar een Franse stad gaat dan is Toulouse, Bordeaux, Montpellier of Parijs iets voor jou. Deze steden zijn perfect voor een stedentrip. Je kan er ook voor kiezen om op een champagne- of wijnreis te gaan in een van de noordelijke provincies. Genoeg keuze dus.

 

De voordelen

Een zomervakantie in Frankrijk is ideaal omdat het vanuit Nederland prima te bereiken is. Je kunt er zelfs met de auto naar toe. Je bent maar een paar uurtjes onderweg om te kunnen genieten van de Franse steden, cultuur en natuur. Elke plaats in Frankrijk heeft iets anders te bieden waardoor er voor iedere vakantieganger wel een vakantie te vinden is in Frankrijk. Als je geen last wil hebben van tolwegen of files kun je ervoor kiezen om met het vliegtuig te gaan. De vliegvelden in het hele land zijn met een uur te bereiken.

 

Het Franse weer

De temperatuur en het weer tijdens een zomervakantie in Frankrijk zijn veel beter dan in Nederland. Dit komt omdat het veel zuidelijker ligt. Er zitten wel grote verschillen tussen het noorden, oosten, zuiden en westen. Hier verschilt het weer wel maar ondanks dat is het eigenlijk altijd mooier dan in Nederland. Net zoals het klimaat is de natuur ook veelzijdig. Er zijn uitgestrekte wijnvelden maar ook hoge bergtoppen. Hierdoor is het in de zomer lekker warm terwijl je er in de winter op wintersport kan.

 

De hoogtepunten in Frankrijk

Een stedentrip naar Parijs, een actieve wandelvakantie in de Franse Alpen of naar het zonnige zuiden aan de Franse Zuidkust kunnen niet ontbreken aan de hoogtepunten van een zomervakantie in Frankrijk. Je moet hier een keer geweest zijn.

 

Meer weten?

Wil jij meer weten over zomervakanties in Frankrijk? Neem dan contact met ons op!